Nieuwsbericht Mei - Hof van Rijnenburg

Geplaatst op 07-08-2020

Op de voormalige Carrier-locatie aan de Willem Kloosstraat/Rijndijk zal een nieuw compact woonhof worden gerealiseerd. Het woonprogramma voor dit groene natuurinclusieve woonhof bestaat uit 28 eengezins koopwoningen. In dit nieuwsbericht kijken wij terug op de afgelopen periode en geven wij u onder andere een update over het bestemmingsplan. Daarnaast leest u meer over de beoogde woningtypes en over de planning tot aan het beoogde moment van start verkoop.

Terugblik
Het projectteam van Hof van Rijnenburg heeft flinke stappen gezet om dit nieuwbouwplan mogelijk te maken. Vorig jaar zomer is de oude bebouwing van Carrier gesloopt. Begin dit jaar is er een informatiebijeenkomst georganiseerd voor direct omwonenden van de locatie. Tijdens deze bijeenkomst is een toelichting gegeven op de ontwikkeling en het totale proces. Momenteel worden diverse procedures doorlopen om het huidige bestemmingsplan naar Wonen te wijzigen en wordt de indiening van de omgevingsvergunning voorbereid.

Het ontwerp
ZVA Architecten uit Den Haag is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen in het Hof van Rijnenburg. Diverse ontwerpsessies hebben geleid tot een voorlopig ontwerp met een programma van 28 woningen. De getoonde impressies zijn slechts ter indicatie, hier kunnen geen rechten ontleend aan ontleend worden. Onderstaand nemen wij u mee in dit voorlopig ontwerp.

Alle woningen worden compleet uitgevoerd met sanitair en tegelwerk en een keuken inclusief inbouwapparatuur. De warmteopwekking is gasloos en de woningen zijn extra energiezuinig. Het gezamenlijke openbare hof wordt groen ingericht en maakt het elkaar ontmoeten aantrekkelijk. Prijsindicaties worden begin juni bekend gemaakt.

Bestemmingsplan
Op dit moment heeft de locatie, vanwege de voormalige bebouwing van Carrier, nog een bedrijfsbestemming. Om hier woningbouw mogelijk te maken, moet een bestemmingsplantraject worden doorlopen. Naar verwachting wordt eind mei door de gemeente Alphen aan den Rijn het definitieve bestemmingsplan vastgesteld en nogmaals zes weken ter visie gelegd. Indien er geen beroep komt is het bestemmingsplan medio juli onherroepelijk. Binnen dit bestemmingsplan past het woonprogramma van Hof van Rijnenburg en wordt de omgevingsvergunning aangevraagd.

Vooruitblik
In de komende weken zal het ontwerp een definitieve vorm krijgen en zal ook de techniek van de woningen verder worden uitgewerkt. Uitgangspunt voor het plan is niet alleen een prachtig ontwerp wat goed past in de bestaande omgeving, maar ook het toepassen van nieuwe technieken op het gebied van installaties en duurzaamheid. Dit resulteert in extra wooncomfort en lagere energielasten.

De verkoop van de woningen zal begeleid worden door Koppes Makelaardij. We verwachten u het complete plan begin juni te kunnen presenteren en streven er naar om de verkoop van de woningen in augustus te starten. Wij kijken hier naar uit, u ook?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met ons.

  • Nieuwsbericht Mei - Hof van Rijnenburg

“Hof van Rijnenburg, groen en natuurrijk wonen”

Contactpersonen Hof van Rijnenburg

Koppes Makelaardij BV
Makelaar

Koppes Makelaardij BV